SZERETNÉ MÉG SOKÁIG BIZTONSÁGBAN HASZNÁLNI AZ AUTOMATA VÁLTÓJÁT? MOST VETTE A GÉPKOCSIT ÉS NEM TUDJA, HOGY VOLT E BENNE VÁLTÓOLAJ CSERE? TUDTA, HOGY FONTOS, HOGY AZ ATF OLAJ TISZTA LEGYEN? MI NEM CSAK LEENGEDJÜK, DE ÁT IS MOSSUK AZ ATF RENDSZERÉT!

Miért válassza a FIX Autot?
  • Magas, megbízható szakmai színvonal.
  • Profi diagnosztikai eszközpark
  • Előzetes árajánlat, számla és garancia.
  • Minőségi alkatrészek és segédanyagok használata.
  • Márkafüggetlenség, rugalmas kiszolgálás.
  • 5 lépéses gyors online bejelentkezés
Foglaljon időpontot itt!

Akciónk keretében 15% kedvezményt adunk az összes kapcsolódó alkatrészre: ATF olaj, szűrő, ATF tisztító.
Az automata sebességváltó a motor mellett az autó legdrágább és technológiailag legösszetettebb részegysége. Az automatikus sebességváltó egy hidraulikusan vezérelt speciális sebességváltó, amely működéséhez egyedi folyadék szükséges. A folyadék szerepe a sebességváltó belső, mozgó részeinek megfelelő kenése, valamint az erő továbbítása a motorról a sebességváltóra. Ez a speciális folyadék biztosítja a kiválasztott sebességváltó üzemmód végrehajtását és a sebességek váltását autózás közben.
Kiemelten fontos, hogy a gépkocsiban lévő ATF folyadék megfelelő minőségű és tiszta legyen. Használat során a rendszerbe apró fémforgácsok és egyéb szennyeződések kerülnek, melyeket még a szűrő sem képes felfogni, és ezek negatívan befolyásolják az automata sebességváltó működését. A megtett kilómétereknek megfelelően ez a folyadék elszennyeződik, ezért cserélni kell. Különböző típusú váltóolajokat használnak városi vagy sportkocsi vagy könnyű haszongépjármű sebességváltójára, ahol a terhelés nagyobb. Az ATF folyadék cseréjéhez egy speciális berendezés szükséges, ami elvégzi a használt folyadék leszívását, kimossa a rendszert, majd feltölti azt friss olajjal. A művelet során az ATF rendszer szűrőjét is cserélni kell. Mi ilyen készülékkel cseréljük és tisztítjuk az automata váltó rendszereket.
A folyadékcsere elmulasztása a sebességváltó hibás működését eredményezheti, ami a sebességváltók rossz pillanatban történő kapcsolását vagy nem kapcsolását eredményezheti. Szélsőséges esetekben a sebességváltó teljesen megsérülhet. Az ATF-t vagy az automatikus sebességváltó folyadékot 30 vagy 60 ezer kilométerenként cserélni kell. Néhány gyártó 100 ezer kilométer után javasolja az első cserét.
A váltóolaj csere az karbantartás és nem javítás! Ha probléma van a rendszerben és a váltó nem üzem szerűen működik, az olajcsere + tisztítás csak ritkán oldja meg a problémát. Mivel ez egy zárt rendszer és semmilyen megbontás nélküli átvizsgálást nem tudunk elvégezni, a vevő saját felelősségére kérheti ezek ellenére az olajcserét.

HÍVJON MINKET, VAGY JELENTKEZZEN BE ON-LINE!
AUTÓJA NÁLUNK JÓ KEZEKBEN VAN!

A promóció időtartama: 2021.09.01. - 2021.10.31. vagy a készlet erejéig!
Az akció tájékoztató jellegű. Más akcióval/kedvezménnyel nem összevonható. Készpénzre be nem váltható. Kizárólag személygépkocsikra vonatkozik. Az akció a készlet erejéig vagy visszavonásig tart. A változás jogát fenntartjuk.