Garanciális autók szervizelése, javítása Garanciális autók szervizelése, javítása

Mit mond a jog? 

Az Európai Bizottság csoportmentességi rendelete kimondja, hogy az autógyártók nem tehetik az autóikhoz kapcsolódó garanciát függővé attól, hogy a periodikus karbantartásokat (pl. olajcsere) hivatalos márkaszervizek végezték-e. Ez mit jelent a valóságban? A tulajdonos oda viheti az autóját ahová csak akarja és nem veszik el a gépkocsi garanciája? A válasz egyértelműen: NEM! 


Minek kel megfelelnie a szerviznek, hogy felvezesse az adott karbantartást a gyári szervizkönyvbe? 

Az első és legegyértelműbb a javítási számla és a jótállás megléte. Tehát számla nélküli olajcsere esetén a tulajdonos bukja a garanciát. Ha csak munkadíj van a számlán, mert az olajat mi vettük az egyik hipermarketben, akkor is bukjuk a garanciát. A számlának a megfelelő adatokat is tartalmaznia kell, egy kézi egy soros számla nem elegendő. A szerviznek hivatalosan megvásárolt, számlával igazolt, folyamatosan frissített diagnosztikai eszközzel és programmal kell rendelkeznie, amit a karbantartás során használnia is kell, erről kinyomtatott dokumentumot kell előállítania. E mellett kell egy olyan szintén hivatalos szoftver, ami a gépkocsik gyártói karbantartási előírásait naprakészen biztosítja a szerviz munkatársai részére. Csak olyan alkatrészeket lehet beépíteni a javítások során, ami egy speciális tanúsítvánnyal rendelkezik, tehát nagyon nem mindegy, hogy a szerviz milyen alkatrészeket használ és tisztában van e ezzel az előírással. Az a műhely, ami nem veszi figyelembe az említett jogszabályokat megkárosítja ügyfeleit. 


Megfelel-e a FIX Auto Service ezeknek a feltételeknek? 

Természetesen IGEN! Minden olyan technológia információval és eszközzel, továbbá szakmai tudással rendelkezünk, ami a gépkocsik garanciális szervizeléséhez szükséges. Hivatalos szakszervizként és mint a Q-Service hálózat tagjaként pecsételhetünk az autók gyári szervizkönyvébe, a garancia nem veszik el.
Digitális szervizfüzetek vezetése

A hagyományos szervizkönyvek folyamatos megszűnésével szinte az összes autógyártó digitális szervizfüzetet vezetett be. A korábbi nyomtatott szervizfüzet rendszer lassan teljesen megszűnik. A gépkocsik mindenkor esedékes karbantartási feladatait ezekbe a digitális szervizfüzetekbe kell a továbbiakban vezetni, ahol az adatok soha nem vesznek el. Szervizünk az alábbi márkák esetében (ahol a gyártó ezt lehetővé teszi a gyártási évtől függően) jogosult a digitális szervizfüzetekbe történő karbantartások felvezetésére: VW, Audi, Skoda, Seat, BMW, Toyota, Ford, Volvo, Peugeot, Citroen, Opel, Fiat, Alfa Romeo.

Ugyan ezen márkák tekintetében kollégáink rendelkeznek minden gyári technikai leírással, amivel egy márkaszerviz is rendelkezik. Úgynevezett PassThru technológiával gyári diagnosztikát is végre tudunk hajtani ezeken a gépkocsi típusokon.

Kollégáink folyamatos képzéseken vesznek részt, hogy a szakma legújabb kihívásainak is megtudjunk felelni. Gyári programok használatával normaidős elszámolás alapján készítünk minden esetben egy előzetes árajánlatot, hogy Önt soha ne érje meglepetés. Minden esetben célunk az eredeti gyári műszaki állapot visszaállítása, ezért kizárólag gyári beszállítóktól fogjuk beszerezni Önnek a gépkocsijához az alkatrészeket.