DEFEND Car Protect alkatrész garancia program

DEFEND Car Protect alkatrész garancia program kizárólag a Q-Service hálózatában!

A DEFEND Car Protect program egy speciális biztosítás, ahol a használt gépjármű egyes alkatrészeinek váratlan meghibásodására lehet biztosítást kötni. Ezt leginkább a gépjármű gyártók által biztosított kiterjesztett garanciához lehetne hasonlítani. Előnye, hogy egészen idős, akár 10 évesnél öregebb gépkocsikra is meglehet kötni a garanciát, ami jelentős kockázatot vállal át a gépkocsi üzemeltetőktől.

A program három szinttel rendelkezik: Advantage, Comfort és Plus elnevezéssel, így a gépjármű tulajdonosok egyéni igényeikhez igazodva tudják a garancia programot igénybe venni. A garancia program igénybevételének feltétele, hogy az adott gépkocsit szervizünk átvizsgálja és azt probléma mentesnek ítélje meg. Ezt követően már meg is lehet kötni valamelyik csomagot, ami egy évre biztosítja az adott csomagban lévő alkatrészek váratlan meghibásodásának költségétől a tulajdonost. A biztosított alkatrészek főbb csoportjai a középső Comfort csomagban: motor, sebességváltó, differenciálmű, üzemi anyagok és burkolatok, fékrendszer, kuplung, elektromos alkatrészek, stb.

 

A három csomag kártérítési összegei:

Plus:                500.000 Ft/év

Comfort:         1.000.000 Ft/év

Advantage:     2.000.000 Ft/év

Fontos kiemelni, hogy a CAR PROTECT garancia, nem egy alkatrész csere program. A biztosítás célja a váratlan, előre nem látható alkatrészek meghibásodásából fakadó szerviz költségek csökkentése. Ha például normál használat során elkopik egy fékbetét és a féktárcsa, azt nem fedezi a biztosítás. De ha a féktárcsa külső nagyobb hőváltozás hatására elvetemedik, akkor azt fedezi a biztosítás. Ha egy automata váltóban a gyár által előírt rendszerességgel cserélve volt a váltóolaj, de a váltó mégis meghibásodik, akkor azt szintén fedezi a megfelelő biztosítási csomag.

 

 

Részletesebb tájékoztatót az alábbi linken találhat:

https://www.defendinsurance.eu/hu/friss-hirek/q-service-garancia-detail-1547