DEFEND Car Protect alkatrész garancia program

Ki ne szeretné a lehető legkisebb kockázattal és a legalacsonyabb költséggel üzemeltetni a gépkocsiját? Mindenki ezt szeretné. Lehetséges ez? Ha nem is teljesen, de részben igen. Hogyan? Megmutatjuk.

Szervizünkben elérhető a DEFEND Car Protect program, ami egy speciális biztosítás, ahol a használt gépjármű egyes alkatrészeinek váratlan meghibásodására lehet biztosítást kötni. Ezt leginkább a gépjármű gyártók által biztosított kiterjesztett garanciájához lehetne hasonlítani, csak itt jóval szélesebb a biztosítható gépjárművek köre és jóval rugalmasabb az egyes biztosítási csomagok tartalma. Egyik figyelemre méltó előnye, hogy egészen idős, akár egy maximum 15 éves gépkocsira is meglehet kötni a garanciát, ami nem kevés kockázatot vállal át az adott gépkocsi üzemeltetőjétől.

A program több szinttel rendelkezik: Diamond, Crystal, Deluxe, Advantage, Comfort és Plus elnevezéssel. Újdonságként már elektromos gépkocsikra is meglehet kötni a biztosítást, ami egyedül álló lehetőség a gépjármű piacon. A részleteket itt lehet elolvasni:

https://www.defendinsurance.eu/hu/kiterjesztett-gepjarmu-garancia-biztositas

Tulajdon képen a biztosító az egyes csomagokkal, a gépjármű tulajdonosok egyéni igényeikhez igazodva tudja a garancia programot személyre szabni. A biztosítás időtartamától, a fedezeti összegekig egészen a biztosítandó alkatrészek listájáig igen nagy a választási lehetőség.

De, mi benne a buktató? Miért nem fogom tudni megkötni a biztosítást? Miért nem fog fizetni a biztosító?  

A garancia program igénybevételének feltétele, hogy az adott gépkocsit szervizünk átvizsgálja és azt probléma mentesnek ítélje meg. Ezt követően már meg is lehet kötni valamelyik csomagot, ami az adott programban lévő alkatrészek váratlan meghibásodásának költségétől menti meg a tulajdonost. A biztosító az autó kortörténetét nem vizsgálja.

Milyen esetben tagadja meg a biztosító a kifizetést?

A tulajdonosnak csak egy fontos dolga van, be kell tartani a gyári előírásokat az autó karbantartására vonatkozóan. El kell vinni a gépkocsit a szervizbe, ahol az adott kilométernek megfelelően a gyári normák alapján végre kell hajtani a megfelelő karbantartásokat. És ezt természetesen számlával kell igazolni. Ennyi. Nincs más teendője. Így a váratlan, nem a normál használatból eredő károkra az adott csomagban szereplő alkatrészekre biztosítva van, kockázatmentesen.

Fontos kiemelni, hogy a CAR PROTECT garancia, nem egy alkatrész csere program. A biztosítás célja a váratlan, előre nem látható alkatrészek meghibásodásából fakadó szerviz költségek csökkentése, a fedezet erejéig. Ha például normál használat során elkopik egy fékbetét és a féktárcsa, azt nem fedezi a biztosítás. De ha a féktárcsa külső nagyobb hőváltozás hatására elvetemedik, akkor azt fedezi a biztosítás. Ha egy automata váltóban a gyár által előírt rendszerességgel cserélve volt a váltóolaj, de a váltó mégis meghibásodik, akkor azt szintén fedezi a megfelelő biztosítási csomag.

Volt e már olyan eset a FIX Autóban, amikor fizetett a biztosító?

Igen volt, több alkalommal is. Itt nekünk annyi a dolgunk, hogy egy igen részletes, fényképekkel alátámasztott szakami véleményt kell adnunk az adott problémáról, miután szétszedtük a gépkocsit. Több esetben is jelentősen, több százezer forinttal csökkent a tulajdonosok költsége a javítások alkalmával.

Volt e már olyan eset a FIX Autóban, amikor elutasították a kifizetést?

Igen volt, több alkalommal. Minden esetben az ügyfelek nem a mi szervizünkbe jártak karbantartásra, csak a biztosító hozzánk irányította őket a káreseménnyel kapcsolatban. Sajnos, az összes esetben a karbantartási számlák hiánya, vagy azok pontatlansága okozta a kifizetések visszautasítását. 

Természetesen ez a biztosítás sincsen ingyen. Árakat azért nem tudunk itt feltüntetni, mert mi magunk sem tudjuk előre az összegeket. Akit érdekel ez a lehetőség, kérem fáradjon be hozzánk a szervizbe és Kiss Péter kollégánk a Defend internetes portáljára feltölti a gépkocsi adatait (márka, típus, évjárat, futtok km, stb.) és a program azonnal megmondja az adott csomagok összegeit.

 

 A legtöbb gépkocsi tulajdonosnak sajnos nincsen lehetősége egy új gépkocsi vásárlására. Mindenki igyekszik a jelenleg is használt gépjárművet minél tovább üzembiztosan tartani. Ez természetesen odafigyelést és költséget jelent. Ahogy emelkednek az évek, és a futott kilométer mennyisége nő, úgy nő a kockázata a váratlan, előre nem tervezett meghibásodásoknak. És általában ezek a problémák már komolyabb jellegűek, nem csak egy futómű alkatrész cseréjéről van szó. Aki szeretne jobban tájékozódni ezzel a lehetőséggel kapcsolatban, fáradjon be hozzánk és szánja rá azt a fél órát, ami alatt kiderül, hogy megéri-e neki ez a biztosítás vagy sem.

Foglaljon időpontot itt! Hívjon Minket!


AUTÓJA NÁLUNK SZAKÉRTŐ KEZEKBEN VAN!

*Az akció tájékoztató jellegű. Kizárólag a felhasznált anyagokra vonatkozik, munkadíjra nem. Más akcióval/kedvezménnyel nem összevonható. Készpénzre be nem váltható. Kizárólag személygépkocsikra vonatkozik. Az akció a készlet erejéig vagy visszavonásig tart. A változás jogát fenntartjuk. A feltüntetett termékek/szolgáltatások nem minősülnek konkrét ajánlattételnek.