Szélvédő csere Szélvédő csere

A szélvédő fontos, akár a világítás. Egy régi, karcos szélvédőn keresztül romlik a kitekintésünk minősége. A repedt, kőfelverődéses szélvédő amellett, hogy zavarja a kilátást, még a vizsgán is megbuktatja autónkat. A biztonságos közlekedésnek ugyanúgy része a jó minőségű szélvédő, mint az autó összes többi alkatrésze.

Mit kínálunk? 

Szerződött partnerünk szervizünkben végzi a szélvédők javítását (általában erre törekszünk), amennyiben nem lehetséges a javítás, a szélvédők cseréjét is megoldjuk. Szervizünkben bármilyen típusú, gyártmányú és korú autó üvegének és szélvédőjének javítását vagy cseréjét elvégezzük. Ha biztosítási igénye van, akkor nem kell az ügyintézéssel fáradnia, a biztosítással kapcsolatos összes adminisztrációt intézzük biztosítójával – ezt az teszi lehetővé, hogy partnerünk kárfelvételi joggal rendelkezik az összes hazai biztosítótársasággal. Partnerünk megbízhatóságára garancia, hogy évente több mint 10millió ügyfelet szolgálnak ki műhelyeikben. 


Miért fontos? 

Az alapvető balesetvédelmi szempontok – a repedések, kőfelverődések okozta egyenetlenségek miatt a járműből való kilátást akadályozhatják – mellett nem mellékes az sem, hogy autója nem veheti sikerrel a műszaki vizsgát, amennyiben a szélvédő nem makulátlan. 

Szélvédő kisokos 

Milyen szempontok számítanak a műszaki vizsgán? 

A szélvédőn nem lehet repedés, és a látótérben kavicsfelverődés okozta sérülés – utóbbit javítva elfogadják, ha a munka szakszerűen kivitelezett, a javításról dokumentum nem szükséges. A szélvédő és a két első oldalüveg nem lehet fóliával sötétített, az üvegek fényáteresztő képességét 75 százalékban írják elő. A hátsó szélvédő és az oldalablakok sötétítése viszont megengedett, ezt legtöbbször már a gyárban elvégzik. Az utólag felragasztott sötétítő fólia esetén azonban annak fényáteresztését igazoló műbizonylat szükséges a vizsgán. 

Milyen minőségű szélvédőt érdemes beépíteni? 

Igaz, hogy utángyártott szélvédő beépítésével spórolhatunk, azonban ilyen autóüvegek esetében általában a garanciáról le is mondhatnak. Partnerünknél kizárólag az autógyártók eredeti beszállítóitól vásárolt (OEM – Original Equipment Manufacturer), az EU szabványainak megfelelő autóüvegeket, ill. szélvédőket használunk a szélvédő, oldalsó ablaküveg és hátsó ablaküveg cserékhez, ezzel biztosítjuk, hogy az általunk beépített autóüvegek teljesen megegyeznek az autó gyártása során beépített autóüvegekkel. Meggyőződésünk, hogy a legjobb minőségű üvegeket azoktól a vállalatoktól lehet beszerezni, amelyek szállítják a világ vezető autógyártói részére az eredeti üvegeket.

Partnerünk garanciát vállal az elvégzett munkára, a teljes időtartamra, ameddig a jármű az Ön birtokában van.

 

Milyen esetekben javítható a kőfelverődés? 

  • Egy kőfelverődés esetében a sérülés mérete nem lehet nagyobb egy 100 forintos érménél. 
  • A kőfelverődés okozta sérülésnek a szélvédő szélétől legalább öt centiméterre kell lennie. 
  • Ha a kőfelverődés a sofőr látómezejében található akkor a sérülés mérete keresztirányban nem lehet 10 mm-nél nagyobb. 

Milyen módon javítják a kőfelverődés okozta sérülést? 

Partnerünk módszere egyszerű és gyors: Először egy speciális szerszámmal megtisztítják és lecsiszolják a sérülés helyét. Majd egy másik eszközzel vákumot hoznak létre a sérülésen, amelybe ezután műgyantát töltenek. A műgyantát UV-sugarak segítségével szilárdítják meg, majd a felesleges rétegeket ismét lecsiszolják. A sérülés ezután mintha ott sem lett volna, a javítás készen van. 

Miért érdemes egy kőfelverődés okozta sérülést minél hamarabb javítani? 

  • A kőfelverődés okozta sérülés bármikor repedéssé válhat. A szélvédő kavicsfelverődés, kőfelverődés vagy jégkár okozta sérülése, csorbulás bármikor repedéssé válhat, gyakran éppen akkor, amikor egyáltalán nem számít arra. A csorbulás, kőfelverődés vagy repedés veszélyt jelenthet az utasok biztonságára nézve. 
  • Időt takarít meg! A csorbulás, kőfelverődés vagy repedés kijavítása mindössze 30 percet vesz igénybe, ez jóval gyorsabb, mint a teljes szélvédő cseréje. 
  • Pénzt spórol meg! A csorbulás, kőfelverődés vagy repedés javítása ingyenes, amennyiben teljes körű járműbiztosítással rendelkezik vagy biztosítása az üvegkárra is érvényes. A javítás ráadásul és nem befolyásolja a balesetmentességi kedvezményt. 
  • Nem kell izgulnia a műszaki vizsgán. Hiszen a hibátlan szélvédő nem okoz problémát. 
  • Mentesül az adminisztrációtól. Hiszen partnerünk minden adminisztrációt elintéz Ön helyett, amennyiben Casco-biztosítása keretein belül szeretné a javítást elvégeztetni. 

Javítható-e a szélvédő repedése? 

Partnerünk szakemberei minden esetben a javításra törekednek, súlyos esetben azonban előfordulhat, hogy már nincs más megoldás, mint a csere. Kérje szakembereink véleményét!