Szélvédő csere Szélvédő csere

A szélvédő fontos, akár a világítás. Egy régi, karcos szélvédőn keresztül romlik a kitekintésünk minősége. A repedt, kőfelverődéses szélvédő amellett, hogy zavarja a kilátást, még a vizsgán is megbuktatja autónkat. A biztonságos közlekedésnek ugyanúgy része a jó minőségű szélvédő, mint az autó összes többi alkatrésze.

Mit kínálunk? 

Szerződött partnerünk szervizünkben végzi a szélvédők javítását (általában erre törekszünk), amennyiben nem lehetséges a javítás, a szélvédők cseréjét is megoldjuk. Szervizünkben bármilyen típusú, gyártmányú és korú autó üvegének és szélvédőjének javítását vagy cseréjét elvégezzük. Ha biztosítási igénye van, akkor nem kell az ügyintézéssel fáradnia, a biztosítással kapcsolatos összes adminisztrációt intézzük biztosítójával – ezt az teszi lehetővé, hogy partnerünk kárfelvételi joggal rendelkezik az összes hazai biztosítótársasággal.


Miért fontos? 

Az alapvető balesetvédelmi szempontok – a repedések, kőfelverődések okozta egyenetlenségek miatt a járműből való kilátást akadályozhatják – mellett nem mellékes az sem, hogy autója nem veheti sikerrel a műszaki vizsgát, amennyiben a szélvédő nem makulátlan. 

Szélvédő kisokos 

Milyen szempontok számítanak a műszaki vizsgán? 

A szélvédőn nem lehet repedés, és a látótérben kavicsfelverődés okozta sérülés – utóbbit javítva elfogadják, ha a munka szakszerűen kivitelezett, a javításról dokumentum nem szükséges. A szélvédő és a két első oldalüveg nem lehet fóliával sötétített, az üvegek fényáteresztő képességét 75 százalékban írják elő. A hátsó szélvédő és az oldalablakok sötétítése viszont megengedett, ezt legtöbbször már a gyárban elvégzik. Az utólag felragasztott sötétítő fólia esetén azonban annak fényáteresztését igazoló műbizonylat szükséges a vizsgán. 

Milyen minőségű szélvédőt érdemes beépíteni? 

Igaz, hogy utángyártott szélvédő beépítésével spórolhatunk, azonban ilyen autóüvegek esetében általában a garanciáról le is mondhatnak. Partnerünknél kizárólag az autógyártók eredeti beszállítóitól vásárolt (OEM – Original Equipment Manufacturer), az EU szabványainak megfelelő autóüvegeket, ill. szélvédőket használunk a szélvédő, oldalsó ablaküveg és hátsó ablaküveg cserékhez, ezzel biztosítjuk, hogy az általunk beépített autóüvegek teljesen megegyeznek az autó gyártása során beépített autóüvegekkel. Meggyőződésünk, hogy a legjobb minőségű üvegeket azoktól a vállalatoktól lehet beszerezni, amelyek szállítják a világ vezető autógyártói részére az eredeti üvegeket. Partnerünk garanciát vállal az elvégzett munkára, a teljes időtartamra, ameddig a jármű az Ön birtokában van.
 

Milyen esetekben javítható a kőfelverődés? 

  • Egy kőfelverődés esetében a sérülés mérete nem lehet nagyobb egy 100 forintos érménél. 
  • A kőfelverődés okozta sérülésnek a szélvédő szélétől legalább öt centiméterre kell lennie. 
  • Ha a kőfelverődés a sofőr látómezejében található akkor a sérülés mérete keresztirányban nem lehet 10 mm-nél nagyobb. 

Milyen módon javítják a kőfelverődés okozta sérülést? 

Partnerünk módszere egyszerű és gyors: Először egy speciális szerszámmal megtisztítják és lecsiszolják a sérülés helyét. Majd egy másik eszközzel vákumot hoznak létre a sérülésen, amelybe ezután műgyantát töltenek. A műgyantát UV-sugarak segítségével szilárdítják meg, majd a felesleges rétegeket ismét lecsiszolják. A sérülés ezután mintha ott sem lett volna, a javítás készen van. 

Miért érdemes egy kőfelverődés okozta sérülést minél hamarabb javítani? 

  • A kőfelverődés okozta sérülés bármikor repedéssé válhat. A szélvédő kavicsfelverődés, kőfelverődés vagy jégkár okozta sérülése, csorbulás bármikor repedéssé válhat, gyakran éppen akkor, amikor egyáltalán nem számít arra. A csorbulás, kőfelverődés vagy repedés veszélyt jelenthet az utasok biztonságára nézve. 
  • Időt takarít meg! A csorbulás, kőfelverődés vagy repedés kijavítása mindössze 30 percet vesz igénybe, ez jóval gyorsabb, mint a teljes szélvédő cseréje. 
  • Pénzt spórol meg! A csorbulás, kőfelverődés vagy repedés javítása ingyenes, amennyiben teljes körű járműbiztosítással rendelkezik vagy biztosítása az üvegkárra is érvényes. A javítás ráadásul és nem befolyásolja a balesetmentességi kedvezményt. 
  • Nem kell izgulnia a műszaki vizsgán. Hiszen a hibátlan szélvédő nem okoz problémát. 
  • Mentesül az adminisztrációtól. Hiszen partnerünk minden adminisztrációt elintéz Ön helyett, amennyiben Casco-biztosítása keretein belül szeretné a javítást elvégeztetni. 

Javítható-e a szélvédő repedése? 

Partnerünk szakemberei minden esetben a javításra törekednek, súlyos esetben azonban előfordulhat, hogy már nincs más megoldás, mint a csere. Kérje szakembereink véleményét!