GÉPI AUTOMATAVÁLTÓ OLAJCSERE 15%

A promóció időtartama: 2023.03.13. – 2023.05.31.

 

A promóció ideje alatt minden automataváltó olajra 15% kedvezményt adunk!*

Ha szeretné sokáig megóvni gépkocsija legdrágább részegységét, akkor érdemes odafigyelni annak karbantartására. Amennyiben bizonytalan, hogy mikor, vagy egyáltalán volt-e az automataváltóban olajcsere, akkor javasolt minél előbb megejteni az ATF olaj és szűrő cserét.


Mit kínálunk?

Az ATF folyadék cseréjéhez egy speciális berendezés szükséges, ami elvégzi az elhasznált folyadék leszívását, átmossa a rendszert, majd feltölti azt friss olajjal. A művelet során az ATF rendszer szűrőjét és a kapcsolódó tömítéséket is ki kell cserélni. Szervizünk egy teljesen automata készülékkel végzi ezt a cserét és a tisztítást.

Miért fontos?

Kiemelten fontos, hogy a gépkocsiban lévő ATF folyadék megfelelő minőségű és tiszta legyen. Használat során a rendszerbe apró fémforgácsok és egyéb szennyeződések kerülnek, melyeket még a szűrő sem képes felfogni, és ezek negatívan befolyásolják az automata sebességváltó működését. A megtett kilómétereknek megfelelően ez a folyadék elszennyeződik, ezért cserélni kell. Különböző típusú váltóolajokat használnak városi vagy sportkocsi vagy könnyű haszongépjármű sebességváltójára, ahol a terhelés nagyobb. 
A folyadékcsere elmulasztása a sebességváltó hibás működését eredményezheti, ami a sebességváltók rossz pillanatban történő kapcsolását vagy nem kapcsolását eredményezheti. Szélsőséges esetekben a sebességváltó mechanikája teljesen megsérülhet. Az ATF-t, azaz az automatikus sebességváltó folyadékot 50 vagy 60 ezer kilométerenként érdemes cserélni. Néhány gyártó 100 ezer kilométer után javasolja az első cserét, ami a felhasználástól függően némi többlet kockázatot rejthet magában. A nem megfelelő hajtómű olaj használata esetén nem szavatolható minden üzemállapotban a váltó optimális működése. Ezáltal sokkal nagyobb mértékű az alkatrészek kopása. Szervizünk ezért kizárólag a legmagasabb minőségű MOTUL, FEBI, Champion, vagy OE gyári váltóolajokat használ a cserék során.
Automataváltó kisokos
Le kell szögeznünk, hogy a váltóolaj csere az karbantartás és nem javítás. Ha probléma van a rendszerben és a váltó nem üzem szerűen működik, az olajcsere és a tisztítás csak ritkán oldja meg a problémát. Mivel ez egy teljesen zárt rendszer és semmilyen megbontás nélküli átvizsgálást nem tudunk elvégezni, a vevő saját felelősségére kérheti ezek ellenére az olajcserét, de a fennálló problémák ilyenkor csak kis százalékban oldódnak meg.

Foglaljon időpontot itt! Hívjon Minket!

*Az akció tájékoztató jellegű. Más akcióval/kedvezménnyel nem összevonható. Készpénzre be nem váltható. Kizárólag személygépkocsikra vonatkozik. Az akció a készlet erejéig vagy visszavonásig tart. A változás jogát fenntartjuk. A feltüntetett termékek/szolgáltatások nem minősülnek konkrét ajánlattételnek.